Tavuklu Keşkek Tarifi
Posted by Full Time Dizi
Posted on 05:59
with No comments
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 4 adet kalça tavuk budu
- 2, 5 litre su(buğdayı haşlamak için )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Buğdayı yıkayıp ayıklayıp akşamdan ıslatalım .Ertesi gün ocağa koyalım .Kaynamaya bırakalım .Buğdaylar çiçek gibi açılınca önceden haşladığımız tavuk butları küçük küçük doğrayıp içine katalım .Kısık ateşte bir saat kadar pişirelim tahta kaşıkla karıştıra karıştıra macun şeklini alsın tuzu katıp karıştıralım .Ocağın altını kapatalım servis tabaklarına keşkeğimizin üstüne pulbiberle kızdırdığımız yağları gezdirerek dökelim afiyet olsun
Etiketler:
Bakliyat Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder