Poniçka
Posted by Full Time Dizi
Posted on 19:07
with No comments
- Yarım litre ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için isteğe göre;
- Pudra şekeri
- Reçel
- Erimiş çikolata
- Bal
Malzemeler ile hamur yoğurulur. Su çok sıcak olmamalıdır. Kulak memesi kıvamında yapışmayan bir hamur elde edilir. Daha sonra merdane ile yaklaşık 1, 5-2 cm açılır. Kurabiye kalıbı veya iki farklı boyutta kapak ile ortası delikli olacak şekilde kesilir. Daha sonra bir tepsiye kabarmak üzere bekletmeye konur. Tepsiye yapışmaması için hafifçe yağlamak gerekiyor. Kızgın yağda pişirilir.
Üzerine zevke göre reçel, pudra şekeri veya bal ile servis edilir.
Afiyet olsun
Etiketler:
Aperatifler
0 yorum:
Yorum Gönder