Hatay Usulü Tavuklu Dövme
Posted by Full Time Dizi
Posted on 04:15
with No comments
- 1. 5 su bardağı aşurelik buğday ( yarma)
- 1. 5 su bardağı nohut
- 1 büyük boy soğan
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı biber salçasi
- 1 silme tatlı kaşığı kimyon
- yarım tatlı kaşığı karabiber
- tuz
Üzerine :
- Tereyağ, kimyon, pulbiber
Öncelikle akşamdan nohut ve yarmayı suya koyalım. Düdüklü Tenceremize önce yıkamış olduğumuz nohut, yarmayı sonra üzerine Tavuk göğsünü( tüm olarak) koyalım. İçerisine soğanı yemeklik doğrayalim. Baharatlarını ekleyelim. Malzemeleri ekleyince karıştırmayın sadece üst üste ekleyin. Tüm malzemelerimizi Tenceremize koyduktan sonra kaynamış suyunu da ekleyelim ( Tencerenin içindeki çizgiye kadar ). Düdüklü Tenceremiz ötmeye başlayınca 1 saat süre tutalım. 1 saatin sonunda ağzını açtıktan sonra sıcak halde tahta bir kaşıkla 10 dakika boyunca döverek karıştıralım nohut ve tavuk iyice ezilmiş olsun. Üzerine tereyağı tavaya alalım eriyince kimyon ve pulbiber ekleyelim bir iki karıştırıp altını kapatalım. Tabaklara dövmeyi koyunca üzerine bu sostan bir iki kaşık döküp öyle servis yapalım.
Afiyet olsun :)
Etiketler:
Bakliyat Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder