Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Posted by Full Time Dizi
Posted on 06:12
with No comments
- 2 adet kalçalı but
- 2 su bardağı bulgur
- Şehriye
- Biraz sıvı yağ
- Tuz
Kalçalı butlar iyice yıkanır.Bir tencereye alınır .Üzerini geçecek kadar su eklenip tuzu da atılarak ocağa alınıp pişmeye bırakılır. Butlar iyice pişince bir tencereye şehriye ve az miktarda yağ ( tavuğun suyu zaten yağlı ) eklenerek şehriye kavrulur .Şehriye kavrulunca bulgurda eklenip karıştırılır. Son olarak kaynatmış olduğumuz tavuğun suyu bulgurun üzerini geçecek kadar süzülerek konur .Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Etiketler:
Bakliyat Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder