İçli Köfte (Ispanak Kıymalı)
Posted by Full Time Dizi
Posted on 06:11
with No comments
Bulgur hamuru için;
- 1 kılo ince bulgur
- 3 bardak un
- 6 bardak su
- Kimyon
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
İçi için;
- 250 gram kıyma
- 1 kilo ıspanak
- 4- 5 soğan
- 1 kaşık biber salça
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1, 5 kaşık tereyağ (margarin)
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 adet sarımsak
- 1 kaşık biber salça
- Sıvı yağ
- Zevke göre de
- Limon
Merhaba içli köfte hayranlarından olunca acemi de olsa mutlaka herkes evde bir dener. Bende de daha önce aynısı oldu. Şekil olarak oval açamadığımdan yuvarlak elips gibi doldurup yapıyorum. Bence önemli olan iç ve dış malzeme tadı ve inceliği. Tarifim ise şöyle. ;
Önce yağları eritip üzerine kıyma ve ince doğranmış soğanı ekliyoruz. Ispanağı ince ince doğrayın. (Ispanak başlarını başka yemek için ayırıyorum. Yaprakları kullanıyorum. )Kıymalı karışıma salça ve ıspanağı ekliyoruz. 10- 15 dk pişirip soğumaya alıyoruz. Buzdolabı yada pencerede :) Ardından bulguru varsa tırtıklı kısır tepsinize yada geniş bir tepsiye dönüyoruz bir bardak un, tuzu, kimyonu ekleyip salçayı tepsinin kenarına alıyoruz ki yoğururken ekleyip birlikte iyice yoğurucaz. Bulguru karıştırın. Sonra avucunuzla azar azar soğuk suyu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Salçasını da tepside iken alıp iyice yoğurun. Suyu ve de unu azar azar eklemeye devam. Bulgur kıvama gelince elinizde açın biraz sulu olacak ki kolay kapansın. Avucunuzdan küçük parçalar alıp elinizde açın ılık yada soğuk olan iç malzemeyi ekleyip bir (elimiz daima su dolu kapta ) kapatıyoruz. Şekli siz nasıl isterseniz verin. Biraz bekletin 1 saat kadar. O sırada sarımsağı ezin biraz tuz ile sonra yağ ve salçayı ekleyip karıştırın. İnce doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Pişirmek için Kaynayan suya tuz ekleyin ve 5- 10 dk pişiriyorum. Soslayıp servis ediyorum. Afiyet olsun. .

Etiketler:
Bakliyat Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder