Çaputlu Çorba(Bi Nevi Kapuska)
Posted by Full Time Dizi
Posted on 12:49
with No comments
- 1 küçük beyaz lahana
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 su bardağı kuru börülce
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tane soğan
- Zeytinyağı
- Tuz
Börülce ayrı bir yerde haşlanır. Lahana da kuşbaşı doğranır. Yemeklik doğranan soğan zeytinyağında kavrulur. 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı domates salçasıyla kavrulur. Diğer taraftan kuşbaşı doğranan lahanalar ilave edilir. Üzerine bulgur ve en son haşlanmış börülce ilave edilir. Tuzu da eklenir ve üzerini geçmeyecek kadar(yarıdan fazla sıcak su eklenir). Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ağır ateşte pişirilmeye devam edilir.
Afiyet olsun:))
Etiketler:
Bakliyat Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder