Barbunya Yemeği Tarifi
Posted by Full Time Dizi
Posted on 12:52
with No comments
- Yarım kilo barbunya buzlukta veya konserve
- (Buzlukta veya taze ise hafif haşlayın yarım su bardağı süt ve bir su bardağı su ile)
- Bir orta boy soğan
- Bir diş sarsak
- Bir tane havuç
- İki tane patates
- Bir tane domates
- Bir tatlı kaşığı salça
- Bir yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- Bir çay kaşığı pul biber kimyon ve tuz
- İki su bardağı sıcak su
- Maydanoz
Soğan ve sarımsağı tencerenin en altına doğruyoruz. Üzerine havuç, patates ve domatesi doğruyoruz. Üzerine bir çorba kaşığı sıvı yağ ve salçayı ve barbunyayı ekleyip üzerine tereyağı ve baharatları da koyup kapağını kapatıp kendi suyu ile kavrulmaya bırakıyoruz. Kavrulunca suyunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Ocağı kapatınca maydanozunu da ekleyip servise sunuyoruz. Sevgilerle.
Etiketler:
Bakliyat Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder