Soğan Halkası
Posted by Full Time Dizi
Posted on 09:25
with No comments
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- Yeterince sıvı yağ
Soğanlar birer santim genişliğinde yatay şekilde doğranarak halkalar oluşturulur. Normal un, mısır unu, tuz şeker ve maden suyu bir kapta karıştırılır. Geniş bir tabağa galeta unu serilir. Halkalar teker teker önce unlu karışıma sonra galeta ununa en son kızgın yağa atılır. Bir tarafı kızarınca diğer tarafı da kızartılarak. Servis edilir. Afiyet olsun. .
Etiketler:
Aperatifler
0 yorum:
Yorum Gönder