Renkli Patates Topları Tarifi
Posted by Full Time Dizi
Posted on 10:13
with No comments
- 5 büyük patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 5-6 damla limon suyu
Üzerine bulamak için
- Rendelenmiş mor lahana
- Rendelenmiş havuç
- Dere otu
- Kırmızı biber
Patatesler haşlanır. Soğuduktan sonra tuz ,karabiber, zeytin yağı, limon suyu ile yoğrulur. Top top yapılır. Rendelenmiş tuzla yoğrulmuş mor lahanaya, küçük küçük doğranmış dere otuna bibere ya da rendelenip hafif ocakta öldürülmüş havuca ayrı ayrı bulanır. Ve servis edilir. Her Patates ayrı ayrı malzemeye bulanacak rengarenk hoş sunumlu bir lezzet ortaya çıkıyor. Afiyet olsun.
Etiketler:
Aperatifler
0 yorum:
Yorum Gönder