Amasya Usulü Keşkek
Posted by Full Time Dizi
Posted on 10:16
with No comments
- Bir gün öncesinden ıslatılmış 3 kase buğday (aşurelik)
- Hindi eti 300gram
- su (buğdayın üstüne çıkacak kadar)
- 1 çorba kaşığı tuz
Sos için
- Sıvıyağ (yarım fincan)
- Toz kırmızı biber
- Bir tutam tuz
Buğday, hindi eti, tuz ve suyu tencerede kısık ateşte 3 saat pişiriyoruz. Aralarda dibini tutmaması için karıştırıyoruz, buğday yumuşayıp suyunu çektikten sonra hepsini birlikte kaşık yardımıyla özüyoruz. Ardından sosunu için sıvı yağ ve toz kırmızı biberimizi ve birazda tuzumuzu ilave ediyoruz.
Keşkeğimizi tabaklara alıp üzerine sosumuzu döküyoruz.
Şimdiden Afiyet olsun :)
Etiketler:
Bakliyat Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder